Boomer verzekeren

Boomer verzekeren?
Het is verstandig om een verzekering voor uw boomer pupje direct bij aanschaf af te sluiten. Veel kwaaltjes komen juist tijdens de puppyleeftijd voor. Als u op latere leeftijd een verzekering afsluit is de premie hoger en worden bestaande klachten niet meer vergoed.

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is 1 maart 2021. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Boomerhondje aanschaffen?
Boomer is een verzamelnaam voor kleine langharige hondjes, meestal ontstaan door kruisingen tussen shih tzu’s en maltezers. De hondjes zijn overwegend vriendelijk van karakter en klein van stuk.
Voordat u de aanschaf van een boomer pup overweegt, is het belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen.

Boomerhond en opvoeding
De karakters van boomertjes kunnen behoorlijk verschillend van elkaar zijn. Hondjes die meer weg hebben van malthezerleeuwtjes zijn vaak wat drukker en blafferiger en hondjes die meer op shi zu’s lijken zijn vaak wat rustiger van aard. Maar overwegend heeft u aan een boomer een lief en gezellig huisgenootje.
Doorgaans zijn boomers geen hele moeilijke honden om op te voeden. Maar heel eigenwijs kunnen ze wel zijn! Als Boomer baasje is het dan ook belangrijk om zelf consequent en geduldig te zijn.
Een deel van de Boomertjes bruist de hele dag door van de energie, deze hondjes hebben echt niet genoeg aan drie keer per dag een blokje om, maar willen actie en avontuur. Overigens geldt voor alle boomertjes dat regelmatig bewegen belangrijk is om gezond en fit te blijven.

Boomers en gezondheid
Boomers zijn overwegende gezonden hondjes die vaak erg oud worden.
Boomertjes met meer uitpuilende ogen hebben vaker oog problemen. Problemen met de knieën en huidproblemen komen ook vaker voor bij boomers.