Border Collie verzekeren

Border Collie verzekeren?
Het is heel verstandig om bij de aanschaf van een pup direct een verzekering voor de Border Collie af te sluiten.  Niet alle verzekering vergoeden de kosten van operaties aan heup en elleboog.
Indien u van plan bent met uw Border Collie wedstrijden te gaan doen is het verstandig om na te gaan of de gekozen verzekering schade ontstaan tijdens wedstrijden en het trainen voor wedstrijden dekt.

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is 1 maart 2021. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Border Collie aanschaffen?
Door zijn vriendelijke uiterlijk (en aard) lijkt de Border Collie een ideale hond voor vele mensen. Maar vergis je niet! Border Collies zijn echte werkhonden. Van nature zijn ze gewend om dagen langen de schaapskuddes bij elkaar te drijven. Iets wat ze in ons kikkerlandje maar al te graag voort zouden willen zetten.
Border Collies willen werken, het liefst de hele dag door.
Een Border Collie die niet genoeg uitdaging heeft in het dagelijks leven, gaat dit zelf zoeken en dit ontaard meestal in ongewenst gedrag, zoals bijvoorbeeld de kinderen bij elkaar drijven of achter fietsers aan rennen.
Maar ook zonder schapen kunnen actieve en sportieve hondeneigenaren hun Border Collie gelukkig maken. Agility, flyball, gehoorzaamheidscursussen, canicross en speurwerk, uw Border zal hier allemaal voor in zijn. Border Collies zijn hele slimme, snel lerende honden

Border Collies en gezondheid
Border Collies zijn overwegende gezonden honden. Helaas zijn er wel een aantal erfelijke ziektes die binnen het ras voorkomen. Onder andere afwijkingen aan de heupen (heupdysplasie) en afwijkingen aan de ellebogen (OCD, LPA, LPC) en epilepsie komen af en toe voor.