Mopshond verzekeren

Mopshond verzekeren?
Het is heel verstandig om een verzekering voor de mopshond af te sluiten. Helaas zijn mopshonden regelmatig ziek en zijn de meeste mopshonden eigenaren regelmatig bij de dierenarts te vinden.
In de onderstaande tabel kunt u de verschillende hondenverzekeringen voor de mopshond vergelijken. Onder de tabel vindt u meer nuttige informatie

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is  8 maart 2021. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Mopshonds aanschaffen?
Met zijn zonnige karakter en vrolijk koppie weet de mopshond bijna iedereen om zijn vinger te winden. Deze kleine hond is bijna altijd vrolijk en gek op alle gezinsleden zowel jong als oud. De mopshond is dan ook een razend populaire huisgenoot in Nederland. Voordat u de aanschaf van een mopshond pup overweegt is het echter heel belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen

Mopshond en opvoeding
Door zijn vriendelijke karakter is de mopshond is geen hele lastige hond om op te voeden. Maar een zachte consequente houding als baas is zeker nodig. De kans is anders groot dat uw mopshond pup de baas in huis gaat worden, wat vaak met veel blaffen gepaard gaat.

Mopshond en gezondheid
De mopshond is helaas helemaal geen gezond ras. Door vele fokkers wordt een platte neus, uitpuilende ogen en een rimpelig voorhoofd als schoonheidsideaal gezien. Men is hier steeds verder op door gaan fokken, zonder rekening te houden met de gezondheid van de mopshond. Mopshonden hebben dan ook bijna altijd last van de luchtwegen. Dit is duidelijk te horen aan de knorrende ademhaling. Dit wordt door veel mensen als schattig ervaren. Dit geluid wordt echter veroorzaakt door zijn afgeplatte op. Er is in de luchtwegen niet genoeg ruimte om lucht door te laten. Vooral met warm weer hebben mopshonden het vaak heel zwaar.
Verder hebben de honden vaak problemen met de ogen, de huid, de hersenen en de rug.