Hondenverzekering vergelijken

Om de keuze van een hondenverzekering voor u eenvoudig te houden hebben wij alvast de verschillende aanbieders van hondenverzekeringen per pakket naast elkaar gezet. Zo kunt u beter appels met appels vergelijken, en de hondenverzekering en verzekeraar kiezen die het best bij u en uw hond past!

Ik heb een puppy

Je pup zal in het begin best wat medische zorg nodig hebben. Denk aan vaccinaties of een regulier dierenarts consult. Tijdens de jonge jaren is de kans op ongelukjes groot. Specifiek voor puppys zijn 3 pakketten vergeleken.

Vergelijk basis pakketten Vergelijk PLUS pakketten Vergelijk TOP pakketten

Ik heb een volwassen hond

Volwassen honden hebben af en toe medische zorg nodig. Veel klachten ontwikkelen zich pas tijdens volwassenheid. De kosten voor operaties zijn vaak hoger. De premies en dekking is aangepast voor de volwassen fase.

Vergelijk basis pakketten Vergelijk PLUS pakketten Vergelijk TOP pakketten

Ik heb een oudere hond

In de laatste levensfase zijn de medische kosten het hoogst. Niet alle verzekeraars accepteren uw trouwe viervoeter. Wij hebben de beschikbare opties voor de oudere hond voor je op een rijtje gezet.

Vergelijk basis pakketten Vergelijk PLUS pakketten Vergelijk TOP pakketten

Puppy verzekering

Als u net een puppy in huis heeft genomen is dit het ideale moment om uw puppy te verzekeren. Een puppy kan namelijk zorgen voor flink wat medische kosten. Denk hierbij niet alleen reguliere vaccinaties en consulten bij de dierenarts om de weerstand van uw pup op te bouwen. Puppies zijn jong en speels en krijgen daarom vaker te maken met ongelukjes waarbij specialistische zorg nodig is. De kosten voor een operatie kunnen makkelijk meer dan 1000,- euro bedragen. Ook kan uw pup een erfelijke afwijking hebben waarbij u jarenlang hogere medische kosten heeft voor uw jonge hond.

Voorkom wachttermijn

In verband met het wachttermijn kan het verstandig zijn uw puppy te laten verzekeren voordat u hem in huis heeft. Bij bijna iedere hondenverzekering geldt namelijk een wachttermijn van minimaal 30 dagen. Dit betekent dat de medische kosten in deze periode buiten de dekking vallen. Voordat u de puppy ophaalt bij de fokker kunt u dus al een puppyverzekering afsluiten. Sommige aanbieders van puppy verzekeringen hebben geen wachttermijn indien u de pup aanmeldt tussen 49 en 99 dagen oud.

Kosten puppy verzekering

Een puppyverzekering is veelal goedkoper dan een dierenverzekering voor een oudere hond. Volwassen en oudere honden lopen vanwege hun leeftijd namelijk een hoger risico op bepaalde ziekten.  U heeft al een goedkope puppyverzekering voor minder dan €10,- per maand voor alleen een ongevallen dekking. Uiteraard moet u goed kijken naar de dekking die in uw situatie het beste is, het is verstandig om de verzekeringen voor puppies te vergelijken.

Chippen verplicht

Met ingang van 1 april 2013 is in Nederland verplicht om je pup te chippen en registreren. Elke pup moet dus een chip hebben en geregistreerd worden. Een puppy verzekering verzekert vaak de kosten voor het chippen. Mocht je pup de weg kwijt raken en in een asiel belanden dan kan via de chip de eigenaar worden achterhaald. Kijk voor meer informatie over wat u moet doen bij een aankoop van een hond  de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren.