Labrador verzekeren

Labrador verzekeren?
Het is heel verstandig om bij de aanschaf van een pup direct een verzekering voor de labrador te overwegen. Zeker op jonge leeftijd kunnen de labradors echte brokkenpiloten zijn en zichzelf bezeren. Ook worden jonge labradors regelmatig ziek door het eten van verkeerde dingen. Niet alle verzekering vergoeden de kosten van operaties aan heup en elleboog, iets wat helaas vrij vaak voorkomt bij de labrador.
In de onderstaande tabel kunt u de verschillende hondenverzekeringen voor de Labrador vergelijken. Onder de tabel vindt u meer nuttige informatie

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is 8 maart 2021. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Labrador retriever aanschaffen?
De labradors is een van de meest populaire hondenrassen van Nederland.
En dat is niet voor niets! Deze middelgrote honden zijn bijna altijd vrolijk, lief en gek op kinderen.
Voordat u de aanschaf van een labrador pup overweegt, is het echter heel belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen.

Labrador en opvoeding
Door zijn vriendelijke karakter is de labrador doorgaans geen hele moeilijke hond om op te voeden.
Maar vergeet niet dat labradors van nature echte jachthonden zijn, vol levenslust en energie!
Labradors hebben een zachte, consequente opvoeding nodig om deze energie in goede banen te leiden. Voldoende beweging en uitdaging zijn nodig om de labrador zowel lichamelijk als geestelijk gezond te houden.
Heel gelukkig zult u uw labrador maken met het volgen van een cursus zoals bv. gehoorzaamheid, spoorzoeken of jachttraining.  Verder zijn er talloze zoek en doe spelletjes die u thuis met uw labrador kan doen.

Labrador en gezondheid
Labrodors zijn overwegende gezonden honden. Helaas zijn er wel een aantal erfelijke ziektes die binnen het ras voorkomen. Onder andere afwijkingen aan de heupen (heupdysplasie) en afwijkingen aan de ellebogen (OCD, LPA, LPC) komen regelmatig voor.
Erkende fokkers gebruiken ouderdieren die gescreend zijn op verschillende erfelijke aandoeningen, de kans op een pup met een erfelijke afwijking is daardoor veel kleiner, helaas nooit helemaal uitgesloten.
Een ander belangrijk aspect betreffende de gezondheid van de labrador, is zijn enorme eetlust. De meeste labradors hebben altijd trek, en eten alles! Veel labradors hebben de neiging om dik te worden, wat de gezondheid grote schade toebrengt. Ook eet een deel van de (vooral jonge) labradors niet alleen alles wat eetbaar is, maar ook alles wat niet eetbaar is. Denk bijvoorbeeld maar aan dingen als sokken en kinderspeelgoed. Heel regelmatig belandt een labradorpup op de tafel van de dierenarts om vreemde voorwerpen met behulp van een scoop of operatie uit zijn maag of darmen te laten verwijderen. Met alle risico’s en kosten van dien!