Shih Tzu verzekeren

Shih Tzu verzekeren?
Bij de aanschaf van een pup is het goed een hondenverzekering te overwegen. Wij hebben voor u de hondenverzekering speciaal voor een Shih Tzu vergeleken.
In de onderstaande tabel kunt u de verschillende hondenverzekeringen voor de Shih Tzu vergelijken. Onder de tabel vindt u meer nuttige informatie

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is 3 februari 2021. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Shih Tzu aanschaffen?
De Shih Tzu is een kleine gezelschapshond die zeker zich als een lief schoothondje kan gedragen. Maar Shih Tzu’s houden ook van actie! Regelmatig een wandeling en lekker ravotten maakt uw Shih Tzu gelukkig. De Shih Tzu is gek op zijn baasjes en kan mits de kinderen geleerd wordt met honden om te gaan een echte kindervriend zijn.

Shih Tzu en opvoeding
De Shih Tzu kan best wel eigenwijs zijn, maar met een lieve consequente opvoeding kan het hondje heel veel leren. Belangrijk is om de hond als pup overal aan te laten wennen. Zoals vachtverzorging, oortjes kijken, tandjes poetsen en nageltjes knippen. Oefen elke dag eventjes. Koppel de oefening aan een commando (bv. even tandjes kijken) Bouw de oefening heel langzaam op (even het lipje optillen is al genoeg in het begin) en sluit elke oefening af met iets lekkers of een spelletje.

Shih Tzu en gezondheid
De Shih Tzu is een vrij gezond hondenras. Door de wat uitpuilende ogen komen oogproblemen regelmatig voor bij Shih Tzu.
Regelmatig een borstelbeurt is nodig en het is belangrijk om de ogen schoon te houden en ervoor te zorgen dat er geen haren in de ogen komen.