Franse Bulldog verzekeren

Franse Bulldog verzekeren?

Het is heel verstandig om een verzekering voor de Franse bulldog af te sluiten. Helaas zijn Franse buldoggen regelmatig ziek en zijn de meeste Franse buldog eigenaren regelmatig bij de dierenarts te vinden.

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is 1 maart 2021. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Franse Bulldog aanschaffen?
Met zijn zonnige karakter en vrolijk kop weet de Franse bulldog bijna iedereen om zijn vinger te winden. Deze kleine hond is bijna altijd vrolijk en gek op alle gezinsleden zowel jong als oud.
Voordat u de aanschaf van een Franse buldog pup overweegt is het echter heel belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen

Franse buldog en opvoeding
Door zijn vriendelijke karakter is de Franse bulldog geen hele lastige hond om op te voeden. Maar een zachte consequente houding als baas is zeker nodig. De kans is anders groot dat uw Franse buldog pup de baas in huis gaat worden.

Franse bulldog en gezondheid
De Franse bulldog is helaas helemaal geen gezond ras. Door vele fokkers wordt een platte neus, uitpuilende ogen en een rimpelig voorhoofd als schoonheidsideaal gezien. Men is hier steeds verder op door gaan fokken, zonder rekening te houden met de gezondheid van de hond. Franse bulldoggen hebben dan ook bijna altijd last van de luchtwegen. Dit is duidelijk te horen aan de knorrende ademhaling. Dit wordt door veel mensen als schattig ervaren. Dit geluid wordt echter veroorzaakt door zijn afgeplatte kop. Er is in de luchtwegen simpelweg niet genoeg ruimte om lucht door te laten. Vooral met warm weer hebben Franse buldoggen het vaak heel zwaar. Uitzondering daar gelaten zijn dit geen honden waar je hele lange wandelingen mee kan maken of een hondensport mee kan beoefenen.

Verder hebben de honden vaak problemen met de ogen, de huid, de hersenen en de rug.