Staffordshire bullterrier verzekeren

Staffordshire bullterrier verzekeren?
Het is heel verstandig om bij de aanschaf van een pup direct een verzekering voor de Staffordshire bullterrier af te sluiten. Niet alle verzekering vergoeden de kosten van operaties aan heup en ellebogen.

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is 8 maart 2021. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Staffordshire bullterrier aanschaffen?
Veel mensen worden nog afgeschrikt door de naam van dit ras. Maar als men eenmaal kennis heeft gemaakt met deze vrolijke clown bezwijken de meeste mensen voor zijn charme! Deze vrij kleine honden zijn bijna altijd vrolijk, lief en gek op kinderen.
Voordat u de aanschaf van een Staffordshire bullterrier pup overweegt, is het echter heel belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen.

De Staffordshire bullterrier en zijn opvoeding
De Staffordshire bullterrier is een vriendelijke gezinshond, altijd in om te knuffelen of te spelen. De Staffordshire kan echter wel behoorlijk druk en onhandig zijn, en niet altijd geschikt met hele kleine kinderen. Hoewel er ook veel Staffordshires zijn de heel goed door hebben dat er met de kleinste huisgenootjes heel voorzichtig omgegaan moet worden. Door zijn vriendelijke karakter is de Staffordshire bullterrier doorgaans geen hele moeilijke hond om op te voeden. Maar zijn energie moet wel met zachte, consequente hand in goede banen geleid worden.
Met andere honden gaat de Staffordshire meestal goed overweg. Men moet echter niet vergeten dat het afstammelingen van vechthonden zijn, als de Staffordshire een keer boos wordt kan hij zijn tegenstander aardig toetakelen.
Voldoende beweging en uitdaging zijn nodig om de Staffordshire bullterrier zowel lichamelijk als geestelijk gezond te houden.
Heel gelukkig zult u uw Staffordshire maken met het volgen van een cursus zoals bv. gehoorzaamheid, spoorzoeken agility.  Verder zijn er talloze zoek en doe spelletjes die u thuis met uw Staffordshire bullterrier kan doen.

Staffordshire bullterrier en gezondheid
Staffordshire bullterriers zijn overwegende gezonden honden. Helaas zijn er wel een aantal erfelijke ziektes die binnen het ras voorkomen. Onder andere afwijkingen aan de heupen (heupdysplasie) en afwijkingen aan de ellebogen en knieën.