Labradoodle verzekeren

Labradoodle verzekeren?
Het is heel verstandig om bij de aanschaf van een pup direct een verzekering voor de labradoodle te overwegen. Zeker op jonge leeftijd kunnen de labradoodles door hun onstuimige karakter zichzelf bezeren en kan een bezoekje aan de dierenarts nodig zijn.

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is 3 maart 2021. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Labradoodle aanschaffen?
De labradoodle is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is niet alleen een vriendelijke en vrolijke middel grote hond,  hij wekt ook minder of helemaal geen klachten bij mensen die allergisch zijn voor honden.
Voordat u de aanschaf van een labradoodle pup overweegt, is het echter heel belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen.

Labradoodle en opvoeding
Labradoodles zijn echt gezinshonden, gek op kinderen. Naar vreemden kunnen ze soms wat gereserveerd zijn.
Doorgaans zijn labradoodles geen hele moeilijke honden om op te voeden. Maar deze grappige honden zitten vol levenslust en energie. Ze nemen niet altijd de tijd om goed op het baasje te letten, er is ook zoveel interessants te zien en te beleven!
Als labradoodle baasje is het dan ook belangrijk om zelf rustig, consequent en geduldig te zijn.
Labradoodles hebben veel beweging en geestelijke uitdaging nodig om gelukkig te zijn en te blijven. Vol enthousiasme zullen ze mee willen naar hondencursussen, denk bv. aan gehoorzaamheidscursussen, behendigheid of spoorzoeken. Maar ook in en rond het huis is het leuk om de hond bezig te houden met zoek en doe spelletjes.

Labradoodle en gezondheid
Labrodors zijn overwegende gezonden honden. Helaas zijn er wel een aantal erfelijke ziektes die binnen het ras voorkomen. Onder andere afwijkingen aan de heupen en ellebogen komen voor.
Huid en oorproblemen worden ook vaker gezien bij de labradoodle.