Goedkope dierenverzekering

goedkope dierenverzekering

Bent u op zoek naar een goedkope dierenverzekering? Net als wij kunnen huisdieren wel eens ziek worden of een ongeluk krijgen. Dan hebben ze zomaar eens een dierenarts nodig die ze weer oplapt. Na afloop is iedereen weer blij, tót de rekening komt. Behandelkosten voor dieren kunnen hoog uitvallen. Daarom is het belangrijk om te kijken of een dierenverzekering kan helpen om de kosten vergoed te krijgen. Omdat u naast de behandelingen niet onnodig teveel wilt betalen voor een dierenverzekering, hebben wij onderzoek gedaan naar hoe een dierenverzekering is opgebouwd en alle directe en indirecte kosten meegenomen. De goedkoopste dierenverzekering is moeilijk aan te wijzen, bij de dierenverzekering met de laagste premie kunnen vaak verborgen kosten zitten. Hieronder noemen wij diverse punten om mee rekening te houden in de zoektocht naar een goedkope dierenverzekering.

Eerder afsluiten is goedkoper

Wacht niet met het afsluiten van een dierenverzekering tot uw huisdier ziek is. Verzekeraars hanteren namelijk een wachttijd van 30 dagen. Indien bekend wordt dat uw huisdier vóór of tijdens deze periode al ziek was en behandelingen nodig had, dan zullen er geen kosten vergoed worden met de dierenverzekering.

De goedkoopste maandpremie

De maandelijkse premie van de dierenverzekering is het bedrag wat u kwijt bent als u medische handelingen van uw huisdier vergoed wilt krijgen. Dit bedrag verschilt sterk per verzekeraar en per huisdier. Meestal geldt de regel dat bij een hogere premie ook meer behandelingen en kosten vergoed worden. Op de volgende pagina kunt de verschillende premies van de dierenverzekering vergelijken om te zien wat voor uw huisdier een goedkope dierenverzekering is.

Daarnaast wordt de premie van een dierenverzekering ook beïnvloed door de leeftijd van uw huisdier. Hoe ouder het huisdier, hoe groter de kans wordt dat uw huisdier een behandeling nodig heeft voor bepaalde ouderdomskwalen. Hierdoor vragen verzekeraars hogere premies wanneer u uw huisdier pas op latere leeftijd inschrijft voor een dierenverzekering, of weigeren soms zelfs een verzekering te verlenen bij oude huisdieren. Weet u dus al van tevoren dat uw dier door de achtergrond van zijn ras gevoelig is voor ziektes op latere leeftijd, overweeg dan om uw huisdier al vroeg te verzekeren. De maandelijkse kosten zullen lager zijn dan wanneer u uw huisdier later verzekerd, en bovendien zal de verzekering dan meer kosten blijven dekken. Hiermee kunt u in de toekomst besparen op kosten die komen kijken bij behandelingen om uw huisdier een waardig en zo lang mogelijk leven te gunnen en houdt u de premie van de verzekering laag.
Ook zal er gevraagd worden naar het gewicht van uw huisdier. Aan de hand hiervan bepalen verzekeraars of uw huisdier meer risico op ziektes kan oplopen door een te hoog gewicht. Dit kan van invloed zijn op de hoogte van de premie. Houd uw huisdier dus in goede gezondheid zodat u maandelijks niet meer hoeft bij te betalen.

Eigen risico bij een goedkope dierenverzekering

Het eigen risico is het bedrag wat u betaalt voor een dierenverzekering vergoedingen uitkeert. Vaak is er een verplicht eigen risico verbonden aan een bepaalde dierenverzekering. U komt niet onder de betaling uit. Maar u kunt er wel voor kiezen om het bedrag van het eigen risico te verhogen. De verzekeraars waarderen dit en zullen een lagere premie vragen voor de dierenverzekering. Wel moet u dan meer bijbetalen wanneer uw huisdier behandeld moet worden. Deze maatregel kan jaarlijks voor flinke besparingen zorgen indien uw huisdier niet vaak bij de huisarts te vinden is.

Soorten Eigen risico

Het eigen risico kan op twee manieren opgebouwd zijn voor dierenverzekeringen. Sommige verzekeraars rekenen een vaste bijdrage per behandeling of declaratie, terwijl andere verzekeraars een vast percentage eigen bijdrage rekenen. Dit komt erop neer dat u bij lage bedragen goedkoper uit bent met een eigen risico waarbij een bepaald percentage betaald moet worden, terwijl een vaste bijdrage goedkoper uitpakt wanneer u een dure behandeling moet laten uitvoeren. Wanneer u weet wat voor uw situatie het best uitpakt, kunt u bij de verschillende verzekeraars nagaan of ze deze manier van eigen risico verrekenen hanteren. In de verzekeringstabellen op de website van 112huisdier zijn de verschillende manieren van eigen risico betalen al voor u meegenomen zodat u snel bij het dierenverzekering vergelijken kunt zien of uw voorkeur gehanteerd wordt. Daarnaast loont het om declaraties in één keer in te dienen zodat u maar één keer een bijdrage van de declaratie hoeft te betalen.

Maximale vergoeding van een dierenverzekering

Dierenverzekeringen vergoeden kosten tot een bepaalde hoogte. Alle kosten die daarboven vallen zijn voor eigen rekening. Per verzekeraar verschilt de hoogte van het maximumbedrag dat jaarlijks vergoed wordt. Het varieert gemiddeld van €2.500 tot €5.000. De hoogte is meestal afhankelijk van de premie die u betaalt, namelijk hoe lager de premie hoe lager dan de maximale vergoeding zal zijn. Houd hier rekening mee wanneer u kijkt naar de premie van de verzekering. Indien uw huisdier van een ras is dat bekend is met ziektes die behandeld moeten worden, zou u op lange termijn goedkoper uit kunnen zijn met een verzekering die een wat hogere maximale vergoeding heeft.

Inhoud pakketten van een goedkope dierenverzekering

Net zoals de premies verschillen per verzekeraar, zo zijn er ook grote verschillen te vinden in de inhoud van de goedkope dierenverzekeringen. Over het algemeen worden standaard consulten bij een dierenarts vergoed, net zoals onmisbare operaties. Kijk wel altijd goed in de dekkingsoverzichten om te zien of de verzekeraar geen uitzonderingen hanteert. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Daarnaast zijn er behandelingen die soms maar tot een bepaalde hoogte vergoed worden, zoals het toedienen van vaccinaties. Volledige vergoedingen zijn dan verkrijgen bij het afsluiten van een aanvullend pakket. Ook sluiten verzekeraars regelmatig behandelingen uit van vergoedingen die veel voorkomen bij huisdieren, zoals heup en elleboogproblemen bij honden. Het is dus erg belangrijk om te kijken naar de verhouding van kwaliteit in het pakket en de bijbehorende premie.

Bij een goedkope dierenverzekering zijn er ook weleens restricties in keuze van dierenartsen. Er zijn dan soms een beperkte hoeveelheid dierenartsen gecontracteerd waarbij u terecht kunt. Houd hier rekening mee bij het afsluiten van een goedkope dierenverzekering. Indien u al een fijne dierenarts hebt, kijk dan of deze dierenarts een contract heeft bij de verzekeraar van uw keuze.

Aanvullende dierenverzekering

Wanneer u een aanvullende verzekering voor uw huisdier afsluit, betaalt u maandelijks meer premie afhankelijk van het gekozen pakket. Dit drijft natuurlijk wel de prijs wat op, maar het is belangrijker om in uw achterhoofd te houden dat zonder deze aanvullende verzekering de kosten geheel voor eigen rekening zijn. In aanvullende verzekeringen kunnen onder andere behandelingen zitten voor sterilisatie of castratie, diverse vaccinaties, behandelingen tegen ziektes die veel voorkomen bij bepaalde rassen en tandverzorging (met name voor honden).
Een huisdier kan in zijn leven verschillende vaccinaties nodig hebben om beschermd te zijn tegen specifieke ziektes. Sterilisatie is aan te bevelen wanneer u geen nestjes wilt of bepaald gedrag wilt tegengaan dat door hormonen veroorzaakt wordt. Aanvullende dierenverzekeringen kunnen dan dus goedkoper zijn op de lange termijn voor de portemonnee.

 

Het is dus zeker mogelijk om een goedkope dierenverzekering af te sluiten, maar aan de hand van de bovenstaande informatie is het duidelijk dat een goedkope dierenverzekering pas echt goedkoop kan zijn als de verborgen kosten zijn meegenomen in de afweging voor een verzekering. Op de volgende pagina vindt u alle informatie in handige overzichten over dierenverzekeringen vergelijken.
In kort komt het afsluiten van de goedkoopste zorgverzekering dus op het volgende neer: Dek uzelf in voor de risico’s en kosten die u niet kunt of bereid bent te dragen. De aanbevelingen zijn gebaseerd op de gemiddelde zorgbehoeftes van huisdieren, maar het kan zo maar zijn dat uw huisdier fluitend door zijn leven zal fietsen. Hierin zult u zelf de afweging moeten maken wat het beste is voor u en uw huisdier. Lees de voorwaarden van een dierenverzekering goed door voordat u een beslissing neemt en zoek een dierenverzekering waarbij de prijs en kwaliteit voor u kunnen voldoen. Als laatste, staar uzelf ook niet blind op de laagste premies maar ga na welke verzekering het beste bij uw huisdier zou passen. Op de lange termijn zult u hierdoor een stuk goedkoper uit zijn bij het afsluiten van de dierenverzekering.