Voordelen en nadelen van een dierenverzekering

Wat zijn van een dierenverzekering de voor- en nadelen?

Of u een dierenverzekering wilt afsluiten is geheel van uzelf afhankelijk. Het wordt u niet verplicht door de overheid of een andere instantie.

We hebben een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van een dierenverzekering voor u op een rijtje gezet.

Voordelen dierenverzekering

  • Wanneer u een dierenverzekering afsluit, bent u zeker dat de kosten van medische zorg voor uw huisdier is afgedekt. De uitgaven voor uw huisdier kunnen snel oplopen, wanneer het gaat om een ziekte of ongeluk, en een operatie noodzakelijk is. Ook wanneer u een jong huisdier heeft, zult u regelmatig de dierenarts bezoeken.
  • Met een dierenverzekering heeft u uw kosten in de hand: u betaalt, net als voor uw eigen zorgverzekering, maandelijks een bedrag. Zo hoeft u niet ongerust te zijn over een eventuele hoge rekening, die u op dat moment wellicht niet direct kunt voldoen.
  • U bepaalt zelf de dekking en daarmee ook het maandelijks bedrag.

Nadelen dierenverzekering

  • Heeft u al een oudere hond en bent u niet bereid of verwacht u geen hoge kosten meer, dan is een dierenverzekering voor u waarschijnlijk minder aantrekkelijk.
  • Net als iedere zorgverzekering,  dient u iedere maand een bedrag af te dragen, waarvan het onzeker is of dit noodzakelijk is.

Opzeggen van mijn dierenverzekering

Afhankelijk van de verzekering voor uw huisdier die u heeft afgesloten en de verzekeraar, kan de opzegtermijn uiteenlopen van 1 tm  30 dagen, waarbij u de minimale looptijd van 1 jaar in acht dient te nemen.