Golden Retriever verzekeren

Golden Retriever verzekeren?
Het is heel verstandig om bij de aanschaf van een pup direct een verzekering voor de Golden retriever af te sluiten. Zeker op jonge leeftijd kunnen de labradors echte brokkenpiloten zijn en zichzelf bezeren. Ook worden jonge Golden retrievers af en toe ziek, regelmatig door het eten van verkeerde dingen. Niet alle verzekering vergoeden de kosten van operaties aan heup en elleboog.

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is 8 maart 2021. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Golden retriever aanschaffen?
Deze middelgrote honden zijn bijna altijd vrolijk, lief en gek op kinderen.
Voordat u de aanschaf van een Golden retriever pup overweegt, is het echter heel belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen.

Golden retriever en opvoeding
Door zijn vriendelijke karakter is de Golden retriever doorgaans geen hele moeilijke hond om op te voeden. Als Golden retrievers de puppy tijd achter de rug hebben zijn het vaak rustig honden, maar er zijn zeker ook veel honden die tot late leeftijd blijven bruisen van energie.
Golden retrievers hebben een zachte, consequente opvoeding nodig om deze energie in goede banen te leiden en de Golden retriever goed te laten luisteren.
Nog even met een andere hond spelen of een heerlijk geurspoor volgen kunnen sommige Golden retrievers veel leuker vinden dan naar het baasje terugkomen. Maar met veel geduld en enthousiasme kan u van uw Golden retriever een heerlijke gehoorzame en vrolijke huishond maken.
Golden retrievers zijn oorspronkelijk jachthonden.  Ondertussen is er een tweedeling ontstaan tussen de jachtlijnen en de showlijnen. Dit wil niet zeggen dat een showlijn hond geen jachtinstinct in zich heeft, maar dit is vaak wel wat minder sterk ontwikkeld.

Voldoende beweging en uitdaging zijn nodig om de Golden retriever zowel lichamelijk als geestelijk gezond te houden.
Heel gelukkig zult u uw Golden retriever  maken met het volgen van een cursus zoals bv. gehoorzaamheid, spoorzoeken of jachttraining.  Verder zijn er talloze zoek en doe spelletjes die u thuis met uw labrador kan doen.

Golden retrievers en gezondheid
Golden retrievers zijn overwegende gezonden honden. Helaas zijn er wel een aantal erfelijke ziektes die binnen het ras voorkomen. Onder andere afwijkingen aan de heupen (heupdysplasie) en afwijkingen aan de ellebogen (OCD, LPA, LPC) komen regelmatig voor.
Erkende fokkers gebruiken ouderdieren die gescreend zijn op verschillende erfelijke aandoeningen, de kans op een pup met een erfelijke afwijking is daardoor veel kleiner, helaas nooit helemaal uitgesloten.