Chihuahua verzekeren

Chihuahua verzekeren?
Het is verstandig om een verzekering voor uw chihuahua pup te overwegen. Houdt u er rekening mee dat aangeboren defecten door de verzekeringsmaatschappijen niet altijd vergoed worden. Een deel van de voorkomende aandoening van de chihuahua worden veroorzaakt door aangeboren vorm van de schedel. Hiermee gepaard gaande kosten zullen in een deel van de gevallen niet vergoed worden. Aandoeningen aan de hersenen kunnen vaak alleen gediagnosticeerd worden met behulp van een CT of MRI-scan. Vergoeding voor deze scans zit vaak niet in het basispakket van een verzekering.

In de onderstaande tabel kunt u de verschillende hondenverzekeringen voor de Chihuahua vergelijken. Onder de tabel vindt u meer nuttige informatie

  • Prijs (p/m)* vanaf
  • Max. verzekerd jaarbedrag
  • Eigen risico
  • Eigen bijbetaling
  • Operatie heupen/ellebogen
  • Fysiotherapie
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Peildatum voor premieberekening is 1 maart 2020. De leeftijd van de hand is 6 maanden.  Klik op ‘ bereken premie’ voor de exacte premie voor uw situatie.
Bij opmerkingen over de website gebruik s.v.p. het contactformulier

Chihuahua aanschaffen?
De laatste jaren is de chihuahua erg populair geworden. De chihuahua is een heel klein hondje dat gezellig in een tas overal mee naar toe genomen kan worden.
Maar vergeet niet, hoe klein ook, een chihuahua is een echte hond die graag zelf de pootjes strekt en vaak graag met andere (kleine) honden speelt.

Voordat u de aanschaf van een chihuahuapup overweegt is het heel belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen.

Chihuahua en opvoeding
De chihuahua is een hondje met een sterk karakter en heeft een vriendelijke doch consequente opvoeding nodig. Het is belangrijk om hier van jongs af aan mee te beginnen! Wen uw kleine pup aan zaken als tandjes poetsen, nageltjes knippen, oortjes controleren, zodat dit later normaal voor hem of haar is.

Chihuahua’s zijn doorgaans vrij gereserveerd naar vreemde mensen toe en kijken eerste instantie vaak de kat uit de boom. Een groot deel van de chihuahua’s is niet gecharmeerd van een bezoekje aan de dierenarts. Het is voor uw chihuahua pup heel belangrijk dat de eerste bezoeken aan de dierenarts positief verlopen, zodat uw hondje mocht het later nodig zijn, zich goed laat onderzoeken. In veel praktijken is het mogelijk om regelmatig even met uw hondje binnen te lopen voor een knuffel en een koekje en te wennen aan de dierenartsentafel.

Chihuahua en gezondheid
De Chihuahua is helaas geen heel gezond ras. In feite is het kopje van de chihuahua te klein om ruimte te geven aan de hersenen en de ogen. Hierdoor komen beschadigingen aan de ogen en problemen met de hersenen vrij vaak voor. Ook knieproblemen zien we regelmatig terug bij de chihuahua.