Helft van de wereld in bezit van huisdier

1 op de 2 van wereldbevolking heeft huisdier

Meer dan de helft van de wereldbevolking is in het bezit van minimaal één huisdier. Honden zijn met 33% wereldwijd gezien het meest populaire huisdier. Katten staan met 23% op de tweede plaats. De vis staat derde met 12%. Deze cijfers zijn afkomstig van online onderzoek van het GFK-panel.

Huisdieren wereldwijd

Uit het online onderzoek van het GFK-panel blijkt dat Zuid-Amerika de meeste huisdierbezitters telt. Argentinië en Mexico zijnde landen die voorop lopen. In deze landen heeft namelijk 80% van de inwoners minimaal één huisdier. Brazilië is ook een land waar huisdieren populair zijn. (75%). Het minst populaire werelddeel voor huisdieren is Azië. Zuid-Korea is hierbij het minst populaire land waarbij minder dan één derde van alle inwoners in het bezit is van een huisdier. (31%)

Honden versus katten

Honden en katten zijn volgens het GFK-panel de meest voorkomende huisdier. Katten zijn in de landen Rusland, Frankrijk en de Verenigde staten het meest geliefde huisdier. Honden krijgen in de Zuid-Amerikaanse landen zoals Mexico en Argentinië de voorkeur. In China staat de vis als huisdier op de eerste plaats. Vogels zijn in Turkije het meest geliefd.

Vrouwen versus mannen

De onderzoeksresultaten tonen aan dat vrouwen over het algemeen vaker in het bezit zijn van een hond of kat. (27% tegenover 23%). Onder mannen komt de vis vaker voor dan bij vrouwen. Een vogel als huisdier is bij beide geslachten ongeveer even populair. Tot slot zijn meer vrouwen dan mannen in het bezit van een ander huisdier dan een hond, kat vis of vogel.

Onderzoeksresultaten

Het GFK-panel baseert de onderzoeksresultaten uit het onderzoek onder 27.000 consumenten, ouder dan 15 jaar, in 22 landen. De online enquêtes zijn in de zomer van 2015 ingevuld waarbij de data gewogen is op basis van de demografische samenstelling van de online populatie.