Puppyconsult

puppyconsult

puppyconsult

Of u nu al jaren lange ervaring heeft of voor het eerst een hond heeft aangeschaft, een nieuwe pup in huis is een een geweldige maar ook spannende ervaring.

Jonge honden moeten net als kleine kinderen regelmatig een gezondheidscontrole onder gaan.

Gelukkig organiseren heel veel dierenartsen speciale puppyconsulten. Naast de standaard controles tijdens de vaccinatie (op meestal 6, 9 en 12 weken) worden er tijdens de puppyconsulten nog extra controles ingepland om de groei en ontwikkeling van uw pup in de gaten te houden. Een dierenarts of paraveterinair controleert  het wisselen van het gebit, de gewrichten, de vacht en luistert naar het hart en de longen. Ook wordt uw pup gewogen.  U krijgt uitleg over onder andere behandeling tegen parasieten, voeding en puppy gedrag. Tevens kunt u terecht met al uw vragen. Als u nog geen dierenverzekering heeft afgesloten zal de paraveterinair dit ook met u bespreken.

Ga naar huisdierenverzekering vergelijken voor pups.

Vaak zijn aan deze consulten geen extra kosten verbonden.

De consulten worden altijd zo leuk mogelijk gemaakt met knuffels, beloningsbrokje en soms speelkameraadjes, zodat uw hond leert dat het bij de dierenarts niet eng, maar leuk is. Goede ervaringen opgedaan tijdens de puppyleeftijd helpen er voor zorgen dat de hond later ook geen angst ontwikkeld en zich netjes laat onderzoeken als hij op latere leeftijd een dierenarts nodig heeft.