Huisdieren eten gezonder dan baasje

Huisdieren eten gezonder dan baasje

Huisdiereigenaren letten steeds vaker op de gezondheid en levensstijl van hun hond of kat. Doorgaans wordt er zelfs beter gelet op de gezondheid van het huisdier dan de eigen gezondheid. Dit blijkt uit een onderzoek van ViaDierenwinkel.nl, dat is uitgevoerd onder ongeveer 250 hond- en katbezitters.

Kwaliteitsvoer voor huisdier

De trend in gezond leven passen huisdiereigenaren toe op hun gezelschapsmaatje. Uit het onderzoek komt naar voren dat 80% van de ondervraagden enkel kwaliteitsvoedsel in huis haalt voor hun hond of kat. Er werd ook gevraagd naar het eigen belang met betrekking tot gezond eten. Hieruit blijkt dat er beter wordt gelet op het voedsel van hun huisdier dan de eigen consumptie. Van de baasjes let namelijk 76% op dat er voor de eigen consumptie eten van hoge kwaliteit wordt gekocht.

Gezondheid huisdier

De voeding die een hond of kat binnenkrijgt hangt samen met de gezondheid van het huisdier. Niet alleen de ingrediënten, maar ook de juiste verhouding tussen de verschillende voedingsstoffen is van belang. Overmatige consumptie van één bepaald soort voedingsstof is, net als een tekort van een bepaald voedingsstof, schadelijk voor een hond of kat. De variatie van voeding dient dus serieus genomen te worden. Een uitgebalanceerd dieet bevordert de gezondheid en levensduur van je hond of kat.