Op zoek naar liefde? Neem een huisdier!

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van Nevada en Petsmart blijkt dat het hebben van een huisdier de kans op het Dierenverzekering vergelijkenvinden van een partner vergroot. Honden krijgen hierbij de voorkeur.

Huisdier is een trekpleister

Gedurende het onderzoek is er een enquete uitgevoerd onder 1210 huisdiereigenaren zonder partner. De rol van een huisdier in hun leven stond hierbij centraal.
Uit het onderzoek blijkt dat zowel mannen als vrouwen aantrekkelijker worden bevonden als zij in het bezit zijn van een huisdier. In de optiek van de ondervraagde vrouwen beschikken mannen met een huisdier over een zorgzame eigenschap, welke sterk wordt gewaardeerd door vrouwen.
Veel mannen zijn bewust over deze optiek onder vrouwen en zetten hun huisdier bewust in als lokaal om een date te verwezenlijken. Maar liefst 20% van de ondervraagde mannen maakt hier gebruik van.

Mening huisdier

De reactie van het huisdier op de potentiële partner wordt door de helft van de vrouwen en een kwart van de mannen erg serieus genomen. Potentiële partners die goed overweg kunnen met huisdieren hebben een streepje voor. Driekwart van de ondervraagde vrouwen geeft aan absoluut niet te daten met personen die niet van huisdieren houden. Een huisdier kan dus de kans op een geschikte partner vergroten.