Slapen met huisdier zorgt voor betere nachtrust

Slapen met uw huisdier zorgt voor een betere nachtrust

Niet iedereen vindt het even lekker, de hond of kat die s’avonds bij je in bed kruipt. Huisdiereigenaren die voorstander zijn van deze gewoonte hebben echter profijt van een huisdier die bij hun in bed slaapt.

Huisdier bevordert nachtrust

Dit blijkt uit een onderzoek dat Amerikaanse Mayo Sleep Clinic is uitgevoerd. Uit het onderzoek komt naar voren dat een huisdier in bed mensen een veilig en tevreden gevoel geven en zodoende de nachtrust bevordert. Bij het onderzoek werden 150 mensen ondervraagd. De helft van deze populatie gaf toe beter te slapen als hun huisdier naast hun , of in dezelfde kamer slaapt. 20 procent van de ondervraagden ondervindt last van de hond of kat als het huisdier snachts om aandacht vraagt of geluid maakt.

Een Huisdier is rustgevend

Het grootste gedeelte van de ondervraagden slapen beter en hebben geen last van hun huisdier in bed of dezelfde kamer. Zo noemde een vrouw haar honden beddenwarmers en noemde een andere vrouw de geluiden die haar kat maakte rustgevend. Met name de huisdiereigenaren zonder partner en alleen wonen, slapen beduidend beter als hun gezelschapsmaatje in de buurt is.