Vakantie met je huisdier wordt steeds eenvoudiger

huisdier vakantieEen vakantie met je trouwe viervoeter ligt tegenwoordig meer voor de hand dan vroeger. Door de aangepaste regelgeving en groeiende voorzieningen voor huisdieren in het buitenland is een reizen met een hond of kat een minder lastige opgave geworden.

Sinds januari 2012 zijn een hoop regels omtrent huisdier-reizen aangepast binnen de Europese Unie. Paspoorten zijn veranderd en maken het nu mogelijk voor kleine huisdieren om mee te vliegen in de cabine naar vrijwel alle Europese landen. Met het vliegtuig naar het Verenigd Koninkrijk blijft echter tot op heden niet mogelijk. Huisdieren mogen enkel met de auto of veerboot het land binnen.

Londen een ideale locatie voor je huisdier

Ondanks dat huisdieren niet mee mogen vliegen naar Londen, is Londen een stad met een diervriendelijke cultuur. Liberty, het populaire warenhuis is toegankelijk voor jou en je huisdier om een dag gezamenlijk rond te snuffelen. Daarnaast is het reizen met de ferry naar Londen absoluut geen ramp. Aan boord zijn er speciale kennels en dekken special ingericht voor huisdieren, waar zij heerlijk kunnen genieten van de buitenlucht.

Naast het shoppen met je hond, is het overnachten in Londen een bijzondere ervaring voor jou en je beste maatje. Het 5-sterren hotel Egerton House in Knightbridge biedt verschillende faciliteiten om een geweldige vakantie met je hond door te brengen. In dit luxe hotel kunnen honden vrij rondlopen en krijgen zij op bepaalde kamers een eigen bed aangeboden. Naast deze ontspannende voorziening kun je je hond verwennen met een luxe diner wat bestaat uit gans, eend en verschillende vruchten.

Het huisdiervriendelijke Schiphol

Nederlandse luchthaven Schiphol kent een goede service voor huisdieren. Er zijn verschillende dierenvrienden werkzaam die een gespannen huisdier tot rust kunnen stellen in alle drukte die Schiphol met zich meebrengt.

Voorbereiding voor jou en je huisdier

Wij adviseren om je altijd goed voor te bereiden, mochten jij en je huisdier gezamenlijk op vakantie gaan. Wij willen wat tips met je delen, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt. Hieronder volgt een checklist aan alle zaken waar jou huisdier aan moet voldoen.

  • Dierenpaspoort

Vraag bij uw lokale dierenarts een dierenpaspoort aan voor je huisdier. In het Europees dierenpaspoort staan naast de ‘personalia’ van je huisdier,  de vaccinaties en behandelingen die je hond of kat heeft gehad. Dit dierenpaspoort is verplicht en wordt bij de grensovergang streng gecontroleerd.

  • Vaccinaties

Voordat jij en je huisdier van de vakantie kunnen genieten is het belangrijk dat je je huisdier laat vaccineren. Hiermee voorkom je dat je huisdier ziek wordt en medische hulp nodig heeft. Een verplichte vaccinatie is de rabiësvaccinatie, die minimaal een maand voor vertrek door de dierenarts gegeven moet worden.

  • Ontwormingskuur

Een ontwormingskuur is aan te raden voordat je op vakantie gaat. Je dierenarts weet je alle relevante informatie hierover te vertellen. De dierenarts zal je hoogstwaarschijnlijk aanraden om na terugkomst nog een kuur voor je huisdier in te plannen.

  • Chip je huisdier

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Je huisdier moet vanwege identificatie een chip hebben Op de website chipjedier.nl van Het Landelijk Informatiecentrum voor Gezelschapsdieren (LICG). Vind je alle relevante informatie hierover. De kosten van een chip kunt u verhalen op een huisdierenverzekering. Als je huisdier nog niet is verzekerd kan je op de volgende pagina huisdierverzekeringen vergelijken.

  • Vlooien en teken

Het komt vaak voor dat huisdieren vlooien of teken hebben. Je huisdier kan hier ontzettend veel last van hebben. Ook kunnen zij hierdoor ziektes overbrengen. Zoals bekend kunnen teken de ziekte van Lyme veroorzaken en dragen vlooien lintwormen over.

  • Verzeker je huisdier.

Ondanks een goede voorbereiding, kan je hond of kat in een totaal andere omgeving zich anders gaan gedragen dan normaal. De kosten van het aanbrengen van de chip, de vaccinaties en de medisch noodzakelijk behandelingen in Europa kan je laten verhalen op een huisdierverzekering zodat je zonder onverwachte kosten komt te staan. Op 112huisdier.nl kan je goedkoop hondenverzekeringen vergelijken en kattenverzekeringen vergelijken.