Voorkom vermissing van uw huisdier met deze tips!

Vermissing huisdier voorkomen met chip

Omdat ieder jaar maar liefst 13.000 huisdieren vermist raken, heeft 112Huisdier een lijstje van tips opgesteld die helpen om Dierenverzekering vergelijkenvermissing van uw huisdier te voorkomen.

Chip uw huisdier

Veel mensen hebben hun huisdier al laten chippen. Sinds 1 april 2013 is het in Nederland verplicht om honden die er vanaf die datum bijkomen te laten chippen en te registreren bij een van de aangewezen databanken. Voor katten is deze chip echter niet verplicht. Een chip is een ideale oplossing om uw huisdier snel tetug te vinden. Een dierenverzekering biedt hierbij vaak een uitkomst. Naast de medische kosten die worden gedekt, wordt er door de meeste dierenverzekeraars de plaatsing van de chip volledig vergoed. Huisdieren die vermist raken met een geplaatste chip worden vaak binnen 24 uur al herenigd met hun eigenaar.

Diervriendelijke omgeving

Zorg ervoor dat uw huisdier zich thuis voelt in uw huis. Voor katten geldt dat er krabpalen, kattenbakken en speeltjes aanwezig moeten zijn binnen uw woning. Als katten zich niet ‘’thuis voelen’’ zoeken ze hun heil vaak elders.

Huisdieren en tuinen

Katten worden soms losgelaten en kunnen vrij rondlopen. Overweeg of dit verstandig is als de buurt waarin u woont niet diervriendelijk is. Katten kunnen worden aangereden op drukke wegen of kunnen zelfs worden beschoten in sommige gebieden in Nederland. Daarom is het handig als u in uw tuin een veilig plekje maakt voor uw huisdier. Zorg er voor dat de tuin goed is afgeschermd en dat uw huisdier niet zomaar kan ontsnappen.

Verzeker je huisdier

Een dierenverzekering kan preventief werken door uw huisdier te chippen. Mocht uw huisdier toch vermist raken, worden vaak de advertentiekosten door de dierenverzekering vergoed. Op 112huisdier.nl kunt u dierenverzekeringen vergelijken en bekijken welke kosten worden vergoed die betrekking hebben op vermissing van uw huisdier.