Wat is het nut van een dierenverzekering?

De kosten voor onverwachte diergeneeskundige zorg wordt vaak onderschat door eigenaren van huisdieren. Verzekeren is geen vanzelfsprekendheid en wordt vaak vergeten. Het nut van een dierenverzekering wordt daarom op deze pagina uitgelegd.

In onderstaande video wordt het nut van een dierenverzekering uitgelegd door een dierenarts.

Een dierenverzekering verlaagt de drempel

De drempel voor een bezoek aan de dierenarts wordt verlaagd als uw huisdier verzekerd is. De gezondheid van uw huisdier wordt hierdoor bevorderd doordat ziekten in een vroeg stadium aangepakt kunnen worden, en kosten niet onnodig oplopen.
Een consult bij een dierenarts of specialist wordt bij de meeste basisverzekeringen vergoed, wel geldt er vaak een eigen bijdrage van circa 15-20%..

Geen onverwachte hoge kosten

Als uw huisdier een aandoening heeft waar een operatie voor nodig is zijn kosten van meer dan 300 euro eerder regel dan uitzondering. Complexe operaties kosten makkelijk meer dan 1000 euro. Als u dit soort bedragen niet op de plank heeft liggen of de onzekerheid wilt dan is een dierenverzekering een uitkomst. U betaalt maandelijks een bedrag en weet dat uw huisdier verzekerd is van goede zorg.  De kosten voor bepaalde noodzakelijke operaties kunnen hoog oplopen. De meeste dierenverzekeraars vergoeden sommige operaties vanuit het basispakket. U heeft al een dierenverzekering tegen een premie van iets meer dan  €10,- per maand. De premie is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gewicht, ras en leeftijd van het huisdier. Een dierenverzekering hoeft dus niet duur te zijn.  Het allerbelangrijkste is dat uw huisdier goed behandeld wordt en het scheelt als niet u, maar de dierenverzekeraar opdraait voor de kosten. Bepaalde ingrepen hebben namelijk een prijskaartje dat in de duizenden euro’s kan oplopen.

U kunt de toekomst niet voorspellen

Zoals iedereen, is het moeilijk te bepalen of uw huisdier daadwerkelijk veelvuldig medische zorg nodig heeft. Het zou zo maar kunnen dat uw huisdier weinig medische zorg nodig heeft. Dit kunt u echter nooit met zekerheid zegen. Veel mensen gaan de fout in en gaan uit van de naïeve gedachte dat hun huisdier nooit medische zorg nodig heeft omdat dit in het verleden nooit is voorgekomen. Kittens en puppies hebben bijvoorbeeld een grotere kans op ongelukjes en ziekten openbaren zich vaak op latere leeftijd. Jonge dieren met chronische aandoeningen kosten jaar in jaar uit een forst bedrag. Huisdieren zijn onderdeel van het gezin dus inslapen is pas een optie als alle middelen uitgeput zijn. Als huisdieren bestaande ziekten kunnen ze niet meer verzekerd worden voor de kosten ervan. Brandende huizen kan je niet verzekeren, dat geldt ook voor huisdieren. Dit is de reden dat veel mensen bij jonge dieren kiezen voor de zekerheid van een dierenverzekering.

Dierenverzekering vergelijken

Er wordt aangeraden om goed na te denken over een dierenverzekering. Let voordat je een dierenverzekering afsluit vooral op de uitsluitingen van sommige verzekeraars en achterhaal welke dekkingen niet van toepassing zijn op uw huisdier. Er worden door verzekeraars, net als bij de zorgverzekering, verschillende pakketten aangeboden. Denk hierbij aan aanvullende dekkingen. Sommige dekkingen heeft u echter niet nodig voor uw huisdier. Het loont dus om een dierenverzekering te vergelijken. Hierdoor weet u zeker dat u niet te veel betaalt en kunt u de beste verzekering uitkiezen die bij uw huisdier past.

Maak hieronder de keuze voor welk huisdier u een dierenverzekering wilt vergelijken. Mocht u vragen hebben over bepaalde pakketten binnen de vergelijkingstabel, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden uw vraag nog op dezelfde dag.hondenverzekeringVergelijk de beste kattenverzekeringen voor zowel kitten, volwassen katten en oudere katten.hondenverzekering